Albaïna s’adhereix a la 1a Marxa pel Territori de Mallorca

A continuació vos reproduïm el manifest central de la 1a Marxa pel Territori de Mallorca que es realitzarà el dissabte 27 d’agost a les 19h entre Sant Joan i Montuïri:

MANIFEST MARXA JOVE PEL TERRITORI 2011
Mallorca, estiu de 2011. En els darrers 50 anys aquesta petita illa de la mediterrània occidental ha patit els canvis més dràstics de tota la seva història. El successius booms urbanístics, turístics i demogràfics han modificat per complet la manera de viure de la gent i la forma de relacionar-nos amb el territori. Com a conseqüència d’això, la lluita ecologista ha estat aglutinadora, present i molt potent.

La costa ha estat decorada amb grans hotels arran de mar, foravila s’ha minat amb nombroses piscines-safareig i casetes de luxe, disparant el preu de la terra per a la pagesia; nombroses macroautopistes han fet créixer desmesuradament els pobles, hem viscut l’amenaça d’urbanitzar la Dragonera i altres espais naturals d’alt valor, també a la Serra de Tramuntana. Any rere any, dècada rere dècada, la insostenibilitat creix a la nostra terra i nous projectes destructors amenacen amb fer menys habitable aquest petit paradís anomenat Mallorca.

És per això que diverses entitats juvenils d’aquesta terra, volent desbancar aquells qui ens acusen de no mobilitzar-nos per a res, hem organitzat la Marxa Jove pel Territori. Amb aquesta iniciativa volem demanar a les institucions i a la població una consciència definitiva per preservar el territori. Creim que es tracta d’una qüestió on ens hi jugam el futur més proper. Per tant, demanam un actuació en ferm per a un Pla Territorial de Mallorca realment sostenible, sense nous camps de golf, urbanitzacions i autopistes i coherent amb la capacitat poblacional de l’illa.

El recorregut que hem escollit, la nova carretera de Sant Joan a Montuïri, és significatiu. Per una banda, perquè contemplarem la bellesa del paisatge del Pla de Mallorca i per altra, perquè denunciarem un cas actual de destrucció del territori: el vigent Pla de Carreteres. Ampliant desmesuradament les antigues vies no tan sols es destrueix el paisatge de les comarques, sinó que es fomenta l’especulació en pobles petits.

La Marxa Jove pel Territori és sols un punt de partida, comencem a caminar!

Més informacio a: http://marxajove.blogspot.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s