Concentració per la subvenció del túnel de Sóller

Ja fa més d’un any que no es cobra la subvenció del túnel de Sóller. Des del mes d’octubre del 2010, els milers de sollerics i de fornalutxencs beneficiaris de la subvenció del Govern Balear, que, recordam, feia efectiva la gratuïtat del peatge del túnel de Sóller, no han percebut ni un sol pagament.

 Durant tot aquest temps s’han realitzat nombroses accions per posar de manifest l’actual situació; s’han penjat pancartes a la boca del túnel, s’ha empaperat Sóller de cartells i cada vegada són més els cotxes que duen penjat un adhesiu amb la reivindicació. La reacció per part de les institucions ha estat negativa. La Conselleria d’Agricultura només ha assegurat que, en haver-hi liquiditat, s’efectuaran els pagaments corresponents fins al maig de 2011. No s’ha destinat cap partida econòmica per als set mesos restants del 2011 i, el més preocupant, no ha garantit la continuïtat de la subvenció, justificant-se amb l’actual crisi econòmica.

 I és que en aquest context, és quan es fa més necessària la subvenció del túnel. El fet d’haver de pagar cada vegada que es creua el túnel de Sóller, no tan sols redueix la competitivitat de les empreses solleriques enfront de les de la resta de l’illa, sinó que suposa un llast important per a les economies familiars amb membres que necessiten desplaçar-se a fora de la vall per motius de treball. Posant per cas un treballador amb el salari mínim interprofessional de 641,4€ mensuals, creuar per anar i tornar el túnel sis cops a la setmana li suposa una despesa de prop del 10% que percep al cap de l’any.

 A més a més, no es pot comprendre que haguem de ser els únics de les Illes Balears que paguem per entrar i sortir del nostre poble, coneixent la necessitat que hi hagué de recórrer a la gestió privada del túnel, per culpa de la malversació econòmica duita a terme pel govern de Gabriel Canyellas, amb una concessió fins a l’any 2022. No es pot permetre que una de les empreses més rendibles de les Illes Balears ho sigui enriquint-se a la nostra costa gràcies a una concessió excessiva.

 Per tot això, cridam a la ciutadania a mobilitzar-se, a sortir al carrer per a defensar un dret com és poder entrar i sortir gratuïtament del poble. El Col·lectiu Albaïna convocam una concentració, oberta l’adhesió a la resta de col·lectius de la vall, per al proper dissabte 12 de novembre a les 12h al davant de l’Ajuntament de Sóller amb les següents demandes:

·El retorn íntegre dels 13 pagaments endarrerits, d’un valor total aproximat d’1,5 milions d’euros.

·Que s’acceptin i tramitin les noves sol·licituds per a beneficiar-se de la subvenció.

·Que el Govern Balear asseguri el manteniment de la subvenció del Túnel de Sóller.

Insistir en que això no acaba aquí, fins que no es resolgui aquest greuge seguirem mobilitzant-nos i fent accions.

També donam suport a la manifestació del 19 de desembre organitzada pels nostres veïnats bunyolins.

 Col·lectiu Albaïna

28 d’octubre de 2011

Un pensament sobre “Concentració per la subvenció del túnel de Sóller

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s