Drama a la Residència Bell Entorn

S’acumulen prop de dos milions d’euros de deute per part de l’Ajuntament i 600000 euros de deute per part la Comunitat Autònoma de les Illes Balears a la empresa Sóller Invest, propietària de la residència Bell Entorn.

Si l’Ajuntament no arriba a un acord amb la direcció de Bell Entorn, dia 1 de gener de 2012, els familiars dels vellets amb places concertades, o paguen la totalitat del cost de la plaça d’aproximadament MIL SET-CENTS CINQUANTA-SET EUROS MENSUALS(quina economia treballadora o de classe mitjana pot assumir aquesta despesa?), o se’ls hauran de portar cap a casa amb tot el que això suporta. Es dona la situació de que hi ha bastants persones de la residència que ocupen places concertades i són dependents totals (vol dir que necessiten ajuda per a totes les seves activitats: menjar, neteja, anar al llit, etc).

Aquest drama que, de moment pot afectar a les 70 famílies, 30 places concertades per l’Ajuntament i 40 concertades a través de la Fundació per la Dependència, amb el temps pot afectar a tot el poble de Sóller. Cal recordar que l’Ajuntament cedí gratuïtament els terrenys on s’han construït el geriàtric, canviant-se el servei de les monges a l’Hospital Vell a l’actual Residència Bell Entorn. És a dir, es substituí un servei de geriatria que l’Ajuntament havia donat a la població per una residència privada, tot mantenint un nombre de places concertades per a la famílies solleriques que, pocs anys després de la posada en marxa del geriàtric, no pot assumir.

Des del Col·lectiu Albaïna mostram la nostra solidaritat cap a les famílies afectades, gran part de les quals no podrà assumir l’elevat cost del servei, conscients de que és una passa enrere per al benestar de tota la població sollerica. Cal cuidar de la nostra gent gran i no es pot permetre que el servei de geriatria esdevingui elitista i totalment privatiu per a la majoria de la població.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s