No a la privatització de les places subvencionades de la residència Bell Entorn

Davant les declaracions fetes pel regidor de Serveis Socials, Antoni Arbona, als setmanaris locals, fent referència a l’eliminació de la subvenció per a vint places de la residència geriàtrica Bell Entorn de Sóller, des del Col·lectiu Albaïna volem manifestar el següent:

-No s’entén que d’una banda s’asseguri que una vintena de residents hauran de pagar el cost íntegre del servei i que d’altres deu se’ls seguirà concedint la subvenció, assegurant al mateix temps que no s’ha establert quins barems es segueixen. No es pot donar per suposat que tot ancià amb família pugui assumir aquest elevat cost.

-Denunciam el perill de privatització de les 10 places que a hores d’ara tenen assegurada la subvenció. S’entreveu que un cop cadascuna de les places quedi buida, aquestes no es tornin a adjudicar per la via concertada i passin a ser privades.

-Demanam que s’informi als familiars dels ancians en una reunió conjunta. L’estratègia d’entrevistar-se cada família per separat provoca que els familiars es trobin en una situació d’indefensió i impotència.

-Tampoc s’entén que es puguin assumir nous dèficits com és el del nou poliesportiu, el qual tendrà, segons els estudis realitzats, d’un mínim de 180.000€ anuals, que s’afegeixi un nou arquitecte, el qual condemnat per corrupció, a l’Ajuntament i que, entre altres més coses, s’assumeixi el cost d’engalanar el poble amb llums de Nadal. Si no hi ha doblers per a mantenir els educadors de carrer i de famílies, per a mantenir el nostre patrimoni i museus, per a garantir el dia a dia dels serveis bàsics ni per a garantir el manteniment de la gent gran sense prou recursos i, en canvi, sí n’hi ha per a noves càrregues a les arques municipals, vol dir que les prioritats econòmiques estan mal marcades.

Ens trobam una vegada més davant l’estratègia del Partit Popular de privatitzar els serveis que ofereix l’Ajuntament, retallant els serveis socials i deixant el poble de Sóller de mans fermades davant les problemàtiques que s’originen degut a les privatitzacions. De ben segur que, en deixar en herència la senyora Adela Oliver un solar a l’Ajuntament de Sóller per a la construcció d’una residència d’ancians, no es devia ni imaginar que la mala gestió de l’actual i anteriors consistoris desembocaria en l’actual situació. En un servei, ofert per Sóller durant centenars d’anys, a punt de ser del tot privatitzat i deixant a part de la nostra gent gran sense les atencions que necessita per no poder-s’ho permetre.

En vista a l’actual situació, instam a les famílies afectades directament, i a la resta de Sóller com a potencials afectats, a no acotar-se davant aquesta nova retallada. Instam a la ciutadania a fer públic que l’establiment d’un barem ha de servir per a evitar els “enxufismes” i no per a determinar que gent sense prou recursos hagi d’assumir un preu que no pot pagar. La sortida del pou econòmic de l’Ajuntament no pot passar per carregar el fruit d’una anterior mala gestió a la nostra gent gran i de passada a tot al poble. La solució no passa per eliminar ni una ni trenta places concertades.

Col·lectiu Albaïna

22 de novembre de 2011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s