Clam contra les retallades a la residència d’ancians

Prop de 250 persones s’han manifestat avui 10 de desembre al davant l’Ajuntament de Sóller per protestar contra la progressiva privatització de la única residència d’ancians del municipi, la Residència Bell Entorn. Amb una sonorosa casserolada, els sollerics han respost una vegada més enfront de les retallades als drets socials que està executant el Partit Popular. La mobilització ha finalitzat amb la lectura del manifest per part d’un dels familiars afectats per la retallada i d’un membre del Col·lectiu Albaïna, posant èmfasi en que el nombre de places concertades per l’Ajuntament ha d’adaptar-se segons el nombre de persones que necessitin el servei a cada moment.

Recordar que l’Ajuntament de Sóller ha anunciat la privatització de 20 de les 30 places concertades fins ara, de manera que els familiars que rebien la subvenció hauran d’enfrontar-se a partir de l’1 de gener de 2012 amb el cost íntegre del servei, el qual es troba entorn als 1800€ mensuals; i, en cas de no poder pagar-ho, l’Ajuntament ha anunciat que hauran de deixar la residència, obligant-los a tornar a casa seva sense les atencions que necessiten. Pel que fa a les 10 places restants, l’Ajuntament ha anunciat que les mantindrà tot i que, tal i com es caracteritza l’actual legislatura per la manca de transparència, no ha anunciat quins barems establirà per determinar a qui s’adjudiquen.

Des del Col·lectiu Albaïna posam de manifest que les protestes no s’acaben aquí. El proper dimarts 13 a les 13h es realitzarà un plenari ordinari de l’Ajuntament de Sóller, en el qual es ratificarà l’acord pres entre el consistori i l’empresa Sóller Invest, propietària de la Residència Bell Entorn. El Col·lectiu Albaïna hi serem presenta mostrant la nostra disconformitat, al mateix temps que animam a la ciutadania a assistir al plenari i demostrar un cop més que els sollerics no callarem davant les injustícies.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s