[Crònica] Presentació llibre Dones Republicanes

En el marc de la celebració del Dia de la Dona Treballadora, el passat dia 7 de març, en el Casal de Cultura- Museu de Sóller; el Col•lectiu Albaïna organitzà l’acte de presentació del dos volums “Dones republicanes” de Margalida Capellà, al que assistiren prop de seixanta persones.
Obri la presentació Josep Bonnín escriptor i membre del Col•lectiu , qui es referí a la tasca feta per Margalida Capellà des de l’any 2003 sobre la investigació i entrevistes a Dones republicanes represaliades.
Margalida Capellà explica de quina manera havia anat confegint els dos llibres  amb les diverses entrevistes a Dones republicanes, que havien perdut homes, fills, germans, pares, després de la finalització de la Guerra Civil i la repressió que exercí la dictadura franquista. Contà les experiències a què aquestes dones havien estat sotmeses: vexacions, empresonaments, maltractament físics i emocionals, inclusiu afusellaments. Explicà el drama humà que havien viscut i inclusiu esmentar que havia tingut problemes, ja que encara la por existia. Doncs algunes foren represaliades sense cap tipus de prova dels
suposats “delictes” en contra del règim.
Posteriorment , hi va haver el torn de preguntes. Acaba l’acte amb un petit refrigeri i Margalida Capellà signà exemplars dels seus llibres.

  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s