Dimecres 11, darrer dia per a signar les instàncies de la subvenció del túnel!

Acostant-se ja a les 1500 instàncies signades per a exigir el pagament de la subvenció del peatge del túnel de Sóller, ja tenim la data en que s’entregaran a la Direcció General de Transports. Així, el proper dijous 12 d’abril es passaran pel registre de l’esmentada direcció, depenent del Conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company.

I és que d’ençà del setembre del 2010, als prop de 6500 sollerics i fornalutxencs amb dret a percebre la subvenció del peatge del Túnel de Sóller, la qual fa efectiva la gratuïtat del túnel per als residents de la vall,  no se’ls ha abonat ni un cèntim d’euro. A dia d’avui ja s’acumulen prop de 2.000.000€ de deute acumulat en pagaments endarrerits.

El passat mes de novembre, davant l’anunci del Govern Balear de que s’eliminaria la subvenció, més de 400 sollerics s’abocaren al carrer per a protestar contra aquesta mesura. I gràcies a la pressió ciutadana, el Govern Balear es va veure forçat a recular, modificant els pressuposts per al 2012 i afegint una partida pressupostària d’1,5 milions d’€ per a fer front al pagament de la subvenció. Ara bé, tot i les promeses clarament electoralistes del president José Ramón Bauzá,  i estant habilitada una partida pressupostària de 750.000€ corresponent als pressuposts de l’any 2011, mig any després d’aquestes declaracions els residents de la vall segueixen sense cobrar.

Així, davant la nova campanya iniciada a mitjans de març pel Col·lectiu Albaïna, amb el tret de sortida d’una penjada de pancartes reivindicatives a la carretera que duu al túnel desde Sóller, s’allarga fins a l’11 d’abril la recollida d’instàncies (que es poden signar als més de 50 punts de recollida) davant l’arribada constant d’instàncies signades.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s