Entregades 1819 instàncies exigint la subvenció del túnel

 

Avui, dimecres 12 d’abril, el Col·lectiu Albaïna ha entregat a la Direcció General de Transports un total de 1819 instàncies exigint la subvenció del peatge del Túnel de Sóller. I és que d’ençà del setembre del 2010 no s’ha abonat cap mensualitat als més de 6500 residents de la vall amb dret a la subvenció; una ajuda del Govern Balear que fa efectiva la gratuïtat del peatge del Túnel de Sóller als ciutadans de Sóller, Fornalutx i Escorca.

Recordam que el passat mes de novembre, davant l’anunci del Govern Balear eliminant la subvenció, més de 400 sollerics s’abocaren al carrer per a protestar contra aquesta mesura. I, gràcies a la pressió ciutadana, el Govern Balear es va veure forçat a recular, modificant els pressuposts per al 2012 i afegint una partida pressupostària d’1,5 milions d’€ per a fer front al pagament de la subvenció. Ara bé, tot i les promeses clarament electoralistes del president José Ramón Bauzá,  i estant habilitada una partida pressupostària de 750.000€ corresponent als pressuposts de l’any 2011, mig any després d’aquestes declaracions els residents de la vall segueixen sense cobrar.

Els sollerics i fornalutxencs ho tenen ben clar: la subvenció és necessària per a la gent que necessita sortir de la vall sovint i, els impagaments acumulats al llarg del darrer any i mig, suposen un greuge comparatiu respecte a la resta de ciutadans de l’illa, havent de ser els únics que paguen per “sortir de casa seva”.

 

Amb aquesta acció, el Col·lectiu Albaïna, amb el suport de milers de ciutadans de Sóller i Fornalutx, fa una demanda ferma a Biel Company, conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, responsable de la subvenció del peatge del Túnel de Sóller, per a que normalitzi la situació pagant el deute acumulat, que a hores d’ara és de prop de 2 milions d’euros, i que garanteixi el pagament per mesos vençuts de la subvenció.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s