#novullpagar el Peatge del Túnel de Sóller

Avui, dilluns 30 d’abril de 2012, membres del Col·lectiu Albaïna de Sóller han realitzat una acció reivindicativa al peatge del Túnel de Sóller. Els activistes s’han negat a pagar el preu de la concessionària, sumant-se així a la campanya popular contra els peatges #novullpagar. Com a resposta a l’acció, els operaris de la concessionària del Túnel de Sóller han retingut de manera il·legal el cotxe durant més de 40 minuts, tot negant-se a obrir la barrera i impedint que pogués fer marxa enrere mitjançant la col·locació de cons.

D’aquesta manera, s’ha procedit a telefonar fins a dues vegades a l’112, per tal de que la Guàrdia Civil acudís al peatge i permetés continuar als ocupants del vehicle. Un cop arribada una patrulla de la Guàrdia Civil, s’ha ordenat als membres del Col·lectiu Albaïna a passar a l’altra banda del peatge. Finalment, el Col·lectiu Albaïna ha interposat una denúncia contra la concessionària per retenció il·legal.

Són molts els motius pels quals els mallorquins no volem pagar el peatge:

·És un dels peatges més cars de l’estat espanyol, relació preu-km.

·S’allargà la concessió fins al juny de 2022, tot i estar a hores d’ara més que     sufragada la inversió realitzada per a finalitzar les obres.

·Suposa un greuge comparatiu respecte a la resta de ciutadans, ja que és la única via de les Illes Balears amb un peatge.

I els ciutadans de Sóller, Fornalutx encara tenim un bon motiu de pes: d’ençà del setembre de 2010 el Govern Balear no ha abonat ni una sola mensualitat de la subvenció del túnel, tot i les nombroses protestes i accions populars. Una bonificació que garanteix la gratuïtat del Túnel de Sóller per als residents de la vall.

Per tot això, assenyalam al Govern Balear, i més concretament al conseller Biel Company, de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, com a responsables de la situació actual. Una situació injusta que molts d’illencs no estam disposats a seguir aguantant, sumant-se d’aquesta manera Mallorca a la protesta antipeatges al Túnel de Sóller.

Des del Col·lectiu Albaïna animam als mallorquins i mallorquines a sumar-se a la campanya contra els peatges i a dir #novullpagar al peatge del Túnel de Sóller.

A més a més, es convoca una reunió per a bastir una plataforma contra el peatge a Mallorca, que es realitzarà el proper dimarts 8 de maig al Casal La Victòria de Sóller (C/Victòria, 44) i a la qual hi estan convidades tant associacions i col·lectius com persones a títol individual.

Si només ho fa una persona no passarà res, però si ho feim totes, serem invencibles!

Col·lectiu Albaïna

30 d’abril de 2012

Sóller

http://www.youtube.com/watch?v=wk8-nIKusjQ

5 pensaments sobre “#novullpagar el Peatge del Túnel de Sóller

  1. Retroenllaç: Accion reivindicativa en el Tunel de Soller (Mallorca) [CAT]

  2. Sa veritat es q es admirable lo q feis perque es una vergonya . A mes un poble turistic com es nostre , necessita gent pels negociants i el tunel atura moltissim.

  3. Retroenllaç: Mallorca se suma a #novullpagar | inca avui

  4. Molt bé, tios, endavant amb això!
    Ara no visc a Mallorca i no puc participar. Però quan pugui me pas pel túnel a dir “no vull pagar (més)”. També em deuen 18 mesos de subvenció,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s