Tercer dia de #novullpagar al Túnel de Sóller

Primer dia: dilluns 30

Pel dematí, un cotxe amb membres del Col·lectiu Albaïna diu #novullpagar al peatge del Túnel de Sóller. El cotxe és retingut pels operaris del túnel i s’ha de telefonar a la Guàrdia Civil per a que retirin els obstacles que immobilitzen al cotxe insubmís. El Col·lectiu Albaïna tramita a la Guàrdia Civil una denúncia cap a la concessionària del peatge del Túnel de Sóller per retenció il·legal. Durant tot el dia, la xarxa i els mitjans de comunicació bullen d’activitat arran de la publicació del vídeo de l’acció.
Però el dia no acaba tranquil. A les 20h hores del mateix dilluns, set cotxes amb membres del Col·lectiu Albaïna i de ciutadans a títol particular es neguen a pagar el peatge alhora, quedant totes les terminals del peatge amb cotxes retinguts per dir #novullpagar. Tot i les llargues coes de cotxes que es formen, la concessionària torna a realitzar una infracció al no obrir les barreres. No està permès que hi hagi cotxes aturats a dins de la galeria del Túnel pel perill que representa; tot i així, els del peatge es neguen a obrir. Ha d’intervenir la Guàrdia Civil, que pren les dades als conductors insubmisos i, després de que els operaris del peatge apuntin la matrícula, aquests darrers obrin la barrera. D’aquesta manera passen els primers vehicles sense pagar pel peatge del Túnel de Sóller.
Segon dia: dimarts 1
La campanya #novullpagar va guanyant més adeptes a Mallorca.
Varis conductors es sumen a títol individual a dir #novullpagar al peatge del Túnel de Sóller. Novament hi acudeix la Guàrdia Civil, identifica als insubmisos, i els operaris del peatge obrin la barrera, deixant-los passar sense pagar.
S’acumulen les denúncies cap a la concessionària del peatge per retenció il·legal.
Tercer dia: dimecres 2
Dos vehicles es sumen a la iniciativa a primera hora de l’horabaixa i, tot seguit, un altre cotxe es solidaritza i també es nega a pagar. Els operaris del túnel habiliten una estació de cobrament auxiliar per a fer passar als cotxes. A un dels tres cotxes, amb una càmera de televisió a dins, li obrin la barrera i passa sense pagar en pocs minuts. Els altres dos cotxes es queden retinguts i es telefona a la Guàrdia Civil. Després de més de mitja hora de retenció il·legal, arriba una patrulla de la Guàrdia Civil des d’Es Pont d’Inca, la qual identifica als ocupants dels dos vehicles i els denuncia per obstaculitzar el trànsit. Els cotxes segueixen una bona estona aturats. S’hi acosta un operari del túnel, que els diu que empenyin la barrera amb el vehicle i que parteixin. Els conductors s’hi neguen, pel que els operaris obrin la barrera i els cotxes aconsegueixen passar sense pagar el peatge.
El dimarts 8 de març hi ha convocada una assemblea per a constituir una plataforma contra el peatge a les 19:30h al Casal La Victòria de Sóller (C/Victòria, 44). Hi estan convidats col·lectius, associacions i persones a títol particular.
Fotografies del tercer dia de #novullpagar al Túnel de Sóller:
Anuncis

Un pensament sobre “Tercer dia de #novullpagar al Túnel de Sóller

 1. Ànims, això de tractar amb la Guàrdia Civil és molt dur.
  Però perquè tenen que identificar als insubmisos?
  Que fan de policia de una empresa privada?
  No cometeu cap delicte, és un conflicte entre particulars i una empresa. La empresa no pot identificar a ningú, sols agafar el numero de matricula i posar una denuncia perquè pagueu el peatge, res més, i la Guàrdia Civil no pot donar les vostres dades a ningú.

  El problema és que la policia del tricorni s’invente un delicte de bloqueig d’un carril quan en realitat la infracció la fa la empresa amb una retenció il·legal.

  Molta sort

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s