I ja hem complit el primer any!

El passat dijous 5 de juliol es celebrà a Can Dulce el primer aniversari de l’organització local anomenada Col·lectiu Albaïna. Més d’un centenar de persones assistiren a l’acte i gaudiren d’un sopar a la fresca i del concert de Francesc Ribera, conegut com a Titot, i David Rosell.

El moment més emotiu i reivindicatiu de la vetllada va ésser durant l’acte central. En commemoració d’aquest primer any d’existència, es projectà un vídeo en el que hi apareixen diferents membres d’Albaïna donant a conèixer el projecte i fent un balanç de la tasca realitzada (enllaç del vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=cIcMCouoP9g).

Tot seguit, es comptà amb les intervencions de representants de diferents moviments socials de Mallorca, els quals feren una valoració d’aquest darrer any de lluita en el seu àmbit: Eugènia Canyelles, de la delegació sollerica de l’Obra Cultural Balear, recopil·là els actes en contra dels atacs al català i la cultura; Miquel Àngel Cloquell, de l’Assemblea de la Comunitat Universitària feu una defensa de l’educació pública, donant a conèixer les diferents accions realitzades, entre d’elles l’ocupació de la Conselleria d’Educació; Biel Martí, en representació d’Endavant-OSN, feu un repàs de la lluita pels socials i nacionals i Maria de Contrainfo.cat explicà el paper dels mitjans de contrainformació i feu un balanç dels moviments socials de l’illa.

Finalment, i en representació del Col·lectiu Albaïna, Marc Carriquí definí el darrer any com “un any carregat de lluita, d’aprendre i conèixer”.

A continuació es transcriu un fragment del parlament que es realitzà:

“Conscients de que cal lluitar contra les injustícies, no ens hem quedat de mans plegades; tot al contrari, hem sortit al carrer per a conscienciar a la gent i reivindicar el que consideram just. Enguany ha estat l’any amb més mobilitzacions dels darrers anys a Sóller i no és fruit de la casualitat.”

“A dia d’avui ja ens coneixen bé; i tan bé que ens coneixen. Aquells que ara manen a es degueren pensar que Albaïna seria cosa d’uns dies o mesos, que ja ens cansaríem i deixaríem de mobilitzar-nos. Però estaven equivocats, i no saben com de molt. Perquè mentre qui governi s’apugi el sou en temps de crisi, privatitzi i deixi degradar el patrimoni municipal, qui insulti als ciutadans quan aquests han decidit no callar… aquí ens trobaran.”

“Tot i així, ells tampoc es queden de mans plegades. Intenten fer callar tota iniciativa i ara opten per la via de l’ofegament econòmic. Som molts els que hem patit la repressió en forma de multes i judicis: el moviment #novullpagar, els estudiants que ocuparen la Conselleria, els independentistes, els 9 de Palma, els detinguts de Bunyola… Ara més que mai és quan es fa imprescindible la solidaritat entre els moviments socials per tal de bastir una resposta contundent i fer front a aquests atacs”.

Col·lectiu Albaïna

6 de juliol de 2012

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s