Acció pel 8 de març – Penjada de pancartes a Sóller

Avui, divendres 8 de març, el Col·lectiu Albaïna ha reivindicat el dia de la dona treballadora mitjançant la penjada de pancartes amb lemes commemoratius i reivindicatius a les diferents barriades de Sóller.

8m 8 8m 7 8m 6 8m 5 8m 4 8m 3 8m 2 8m 1

 

8 de març – Dia internacional de la dona treballadora

El 8 de març és un dia en que es recorda a totes aquelles dones que, contra tota imposició, transgrediren els límits de les convencions socials, rompent els esquemes tradicionals. Unes dones que han protagonitzat una lluita per la igualtat, la justícia i el respecte, enfrontant-se a la repressió a tots els nivells, social, empresarial i polític. Però la reivindicació del 8 de març no acaba aquí, en una commemoració. A dia d’avui, el capitalisme de les democràcies liberals, com la d’aquí, a més d’estructurar la societat des de l’àmbit de la producció i el treball, condiciona tots els àmbits del nostre dia a dia. Marca un sistema de valors que t’indica que no has de fer, que no has de dir, on no has d’anar, o que no has de pensar. Un sistema de valors que marca, també, com ha de ser socialment la dona. Des de tots els àmbits (educació, família, mitjans de comunicació, etc.) es vol fer pensar que els problemes actuals respecte la igualtat són simplement de percentatge, de paritat. Però la realitat és una altra, i se’n diu doble escala salarial, menor nombre de contractes indefinits, percentatge d’atur clarament superior al masculí…, pel simple fet d’haver nascut dona. Actualment segueixen existint les “feines de dones” i les “feines d’homes”, posant en evidència la vigent segregació del mercat de treball depenent del gènere.

El 8 de març és, en definitiva, un dia per recordar que malgrat les promeses que s’han posat damunt paper, la desigualtat entre sexes segueix molt present en molts àmbits i, finalment, per reivindicar els drets de les dones treballadores.

Col·lectiu Albaïna

8 de març de 2013, Sóller

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s