No la volem vermella, la volem enterra

Donada la notícia que la creu feixista del camí del Far del Port de Sóller ha aparegut pintada completament de vermell, des del Col·lectiu Albaïna aplaudim aquesta acció. Consideram però, que si ho ha fet gent d’alguna organització, ho hauria de reivindicar ja que no és res que s’hagi d’amagar.

Davant d’això, el batle Carlos Simarro, ha declarat a premsa que “a més de condemnar aquest fet, me molesta el dany que causen atemptats com aquest a la imatge del nostre municipi”. Des d’Albaïna consideram desafortunada la definició de “vàndals” i “d’acte vandàlic” que defineixen determinats mitjans de comunicació. Lamentam, també, que el mateix Simarro, quan va esser batle fa dues legislatures, ordenàs tornar a erigir la creu després de que uns desconeguts la tombassin.

Per altra banda, no lamentam, sinó que ens avergonyeix la mala imatge que dona el poble a tots els turistes i visitants, no que la pedra es pinti, sinó la presència de monuments feixistes amb total normalitat pels carrers, així com que en 35 anys de suposada democràcia cap consistori s’hagi decidit a llevar-los. Finalment, ens avergonyeix també que un batle condemni el sabotatge, quan hauria d’ésser ell qui s’avergonyís de presumir de demòcrata i al mateix temps protegir els monuments feixistes.

Ens dol profundament que el monument feixista hagi de ser notícia perquè l’hagin pintat de vermell i no perquè d’una vegada per totes sigui retirat. No volem que es pugui pintar de vermell, no perquè “doni mala imatge”, sinó perquè ja no hi hagi motiu per fer-ho.

Ja és hora de que s’apliqui la Llei de Memòria Històrica a Sóller on, a més d’aquesta creu, hem de suportar la presència del monument a “Los caídos por Dios y por la Patria” de la cèntrica Plaça d’Espanya.

Col·lectiu Albaïna

10 d’abril del 2013, Sóller

foto creu vermella

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s