PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA D’OBJECCIÓ FISCAL 2013 A SÓLLER

Imagen 3

Des de fa prop de dues dècades a l’Estat espanyol s’han dut a terme campanyes d’objecció fiscal. Aquestes estaren molt vinculades amb els moviments antimilitaristes dels anys vuitanta i noranta que es negaven a participar amb el Negoci de la Guerra, a través dels PGE (Pressuposts Generals de l’Estat) i mitjançant els seus imposts. Des de llavors aquest acte de desobediència civil s’ha anat estenent. Actualment, els motius per dur a terme l’objecció fiscal sobren: deute públic il·legítim per salvar els bancs; despeses d’una monarquia cada cop més qüestionada; despeses dels cossos repressius de l’Estat (exèrcit, policia i presons), que són cada cop més durs amb els moviments socials; retallades múltiples en les despeses socials (sanitat, educació, cultura, etc); despeses de la jerarquia eclesiàstica; etc.

Però l’objecció fiscal no significa evadir responsabilitats, sinó que les persones que ho duen a terme, en comptes de participar en les despeses de l’Estat que desaproven, adrecen aquelles sumes de diners a projectes i col·lectius que defensen una altra tipus de societat, com per exemple grups antimilitaristes, projectes culturals populars, grups ecologistes, i molts d’altres projectes autogestionats.

És per tot això que el passat 2 d’abril s’inicià de la campanya d’objecció fiscal per 2013. La campanya de l’any passat es van desviar 8.047 € a projectes afins i aquest any s’espera superar el nombre d’objectors. Per això és important que les persones que puguin estar interessades no facin la declaració fins després de la xerrada, per si de cas es decideixen.

Podeu consultar més informació de la campanya de l’any passat a:

– Manual de desobediència econòmica: http://www.derechoderebelion.net/manual-desobediencia-economica/

– Manifest (en català): http://www.derechoderebelion.net/version-imprimir/versio-catala/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s