L’Ajuntament tala els polls de l’Avinguda Juli Ramis sense justificar-ho

Des del Col·lectiu Albaïna reiteram la nostra repulsa a la tala de la trentena de polls de grans dimensions de l’Avinguda Juli Ramis, la qual s’inicià el passat 23 de maig. L’Ajuntament de Sóller, en una mostra més de manca de diàleg i de transparència, ha engegat aquesta tala, al nostre parer injustificada pels següents motius:

  • No s’han fet públics els informes tècnics i jurídics que justifiquin l’eliminació dels arbres. Tot i haver-ho sol·licitat en els darrers dos mesos dues vegades per escrit mitjançant instàncies, directament al regidor de Medi Ambient, Joan Ruíz, i al batle Carlos Simarro en el darrer ple ordinari, no hi ha hagut cap voluntat de mostrar-los. Aquest fet ens duu a dubtar de la seva existència.
  • S’ha enganat a la ciutadania sobre el cost que suposarà la tala per a les arques de l’Ajuntament, ja que l’únic argument econòmic exposat és que aquest no haurà de pagar el cost dels nous arbres.
  • No s’han tengut en compte les alternatives a la tala total dels polls de l’avinguda. Com ja argumentàrem a principis d’abril, en cas de que estigui justificada la seva incidència sanitària, no és necessària la tala de tots els arbres del carrer. El poll o pollancre és una espècie dioica, és a dir, els gàmetes masculins i femenins es troben en individus separats, produint només els individus femenins la borra o pelussa. D’aquesta manera es podrien mantenir els individus masculins i només caldria substituir els individus femenins per masculins, conservant així bona part de l’aspecte del carrer.
  • Aquest cas suposa un precedent perillós de política a la carta que pot conduir a la pèrdua de bona part del patrimoni arbori.

Pertot això, demanam la immediata suspensió de les tasques de tala fins que es facin públics els informes que ho avalen, a més de la sembra el més prompte possible dels arbres substitutoris dels polls tallats a data d’avui.

Col·lectiu Albaïna

24 de maig del 2013

Imagen 2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s