Presentació del projecte guifi.net a Sóller

Anunciam que dissabte dia 5 d’octubre a les 19h, tendrà lloc la presentació del projecte Guifi.net a Sóller al Casal La Victòria (C/ Victòria 44). Explicarem en què consisteix, quins avantatges ens pot oferir i exposarem uns quants casos pràctics.

Guifi.net es tracta d’una xarxa veïnal de telecomunicacions que pretén ser una alternativa a l’Internet convencional. Els encarregats de muntar i mantenir la xarxa són els mateixos veïns que l’utilitzen d’un mateix poble, barri o comarca, cosa que els permet connectar-se entre ells sense necessitat de pagar un teleoperador, i, inclús, els permet compartir la seva línia d’Internet amb els veïns.

Es diu que, a diferència d’Internet, és una xarxa oberta, lliure i neutral, i obté un caire social important perquè intenta resoldre qüestions com l’accés de tothom a la informació, la privacitat i l’ètica de les empreses de telecomunicacions. A més a més, les característiques de la xarxa permeten utilitzar-la per resoldre problemes de connectivitat quotidians difícils de resoldre amb l’Internet actual, com, per exemple, fer arribar connexió a Internet als olivars de la nostra vall o millorar la connexió a llocs dels afores a on la qualitat de l’ADSL és baixa.

El projecte de Guifi.net va néixer l’any 2004 a la comarca d’Osona, degut als continus problemes que tenia la població per poder tenir una connexió a Internet decent. A poc a poc, la xarxa s’ha anat estenent per tota la península Ibèrica, essent la majoria de nodes al Principat i al País Valencià.

La pàgina web principal del projecte és:
http://guifi.net

La pàgina web informativa de guifi.net a Sóller és:
http://www.guifisoller.wordpress.com

Image

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s