De l’emoció a l’insult

Com tots sabem, l’inici d’aquest curs escolar no ha estat normal. El Govern Balear, davant de la suspensió temporal de l’aplicació del Tractament Integrat de Llengües (TIL) pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ), imposava un Decret Llei només dues hores després de la sentència. A banda d’altres valoracions, aquest fet unia més que mai docents, pares, mares, estudiants i molts d’altres sectors de la societat, organitzant-se ràpidament per encarar la primera vaga indefinida a les Illes. El suport a l’Assemblea de Docents va arribar ben aviat i segueix arribant encara ara des de qualsevol lloc – tant des del mateix arxipèlag com des d’altres parts del continent. Per si no fos poc, la caixa de resistència dia rere dia segueix engreixant-se com a mostra de suport i de solidaritat gràcies, principalment, als incomptables actes que s’han organitzat i s’estan organitzant arreu del Països Catalans.

Passen els dies, però, i la vaga continua. Les veus en contra del Govern dictatorial i despòtic de José Ramón Bauzá creixen pertot arreu. I, encara més, els Ajuntaments de les Illes, la majoria dels quals estan governats pel PP, aproven mocions en contra del TIL. Arribats a aquest punt, la manifestació que es convocà el passat diumenge a totes les Illes va aconseguir la participació de més de 100.000 persones. Una manifestació que, sens dubte, ha fet història i que suposa una demostració de dignitat i de força per a la comunitat educativa. Un punt d’inflexió a partir del qual no n’hi ha prou en oferir un diàleg amb tantes de traves. Davant d’aquesta situació, a qualsevol país normal tocaria per part dels polítics rectificar o dimitir. Però no ha estat així, sinó que encara ara el Govern desestima qualsevol tipus de negociació.

Mentrestant, a Sóller, dimarts 1 d’octubre i setzè dia de vaga d’ençà de l’inici d’aquesta, la situació és diferent. L’Ajuntament aprova per unanimitat una moció demanant diàleg i consens a les parts implicades, tant al Govern Balear com a la comunitat educativa. Una moció que des del Col·lectiu Albaïna consideram insuficient. I no tan sols insuficient, sinó una mostra de feblesa per part dels partits de l’oposició. Al ple de l’Ajuntament de Sóller li tocava, així com s’estava al començament de la tercera setmana de vaga indefinida, posicionar-se a favor o en contra del TIL. Demanar diàleg i consens arribats a aquest punt del malestar social és un dels fonaments més bàsics per a qualsevol persona que es consideri demòcrata. I aquest fonament qui l’ha trencat des del començament ha estat el PP al Govern Balear. No tocava que l’oposició signés una moció conjunta amb el PP. Tocava que tots es posicionassin clarament, a favor o en contra del TIL, de la imposició, del despotisme. Tocava que tots donassin suport a la comunitat educativa, als pares i mares, als estudiants, a tota la gent que col·labora i lluita des de fa setmanes. Tots han insultat i traït la dignitat d’un poble en lluita, signant paper mullat demanat diàleg i consens a un Govern que imposa l’educació a cop de Decret Llei.

Col·lectiu Albaïna

4 d’octubre del 2013, Sóller

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s