Crònica de la xerrada sobre el Kurdistan Sirià

Imagen 4

El passat 9 de novembre, David Meseguer, periodista independent que ha viatjat diverses vegades a Síria, actualment en guerra civil, realitzà una xerrada sobre la realitat del Kurdistan sirià a la Capella de les Escolàpies de Sóller. Meseguer, que és codirector del documental “The Silent Revolution”, projectà a més el tràiler d’aquest al final de l’explicació.

Meseguer exposà com el poble kurd, al qual hi pertanyen més de tres milions de persones a Síria, estan defensant la seva dignitat i supervivència com a nació. Tot això, enmig de la repressió en contra seva de l’actual Govern Sirià del president d’Al-Assad, de l’oposició rebel islamista i dels interessos de diversos països, tant de l’entorn àrab com occidentals.

Segons Meseguer, és un fet històric com els kurds de Síria estan duent a terme aquesta revolució silenciosa, creant, al nord de l’estat, una pròpia autonomia de facto, amb la intenció de poder gestionar la seva pròpia revolta. Tot això, perquè ni una victòria de l’oposició rebel, que els considera infidels, ni la perpetuació d’Al-Assad en el Govern, el principal agent repressor del poble Kurd a Síria, n’assegurarien la seva supervivència.

La xerrada fou seguida amb molt interès pel públic assistent, ja que el testimoni de Meseguer, conjuntament amb el periodista i càmera Oriol Gracià, han estat testimonis de primera mà de la situació real que s’està vivint a Rojava (nom en kurd del Kurdistan Sirià) i que no ens arriba a través dels mitjans de comunicació.

 

Col·lectiu Albaïna

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s