Acords presos a l’Assemblea informativa contra la pujada de l’IBI

El passat dijous 14 de novembre es realitzà a Ses Escolàpies una assemblea informativa contra la pujada de l’Impost de Béns Immobles a Sóller. Membres de les dues entitats explicaren als assistents quina era la situació actual en quant a la problemàtica de l’IBI. Seguidament es generà un debat, a partir del qual es consensuaren els següents acords:

  1. Continuar la campanya informativa per explicar la -encara- pujada abusiva de l’IBI a tota la ciutadania, desmentint l’intent de fer-ho passar per una rebaixa, i fent paleses les contradiccions del batle. La realitat és aquesta:

Imagen 6

  1. Com a mesura de protesta contra l’afany recaptatori que pateixen els habitants del municipi -Sóller es troba entre els municipis amb imposts i taxes més elevats, mentre que els serveis que es reben són deficients-, s’iniciarà una campanya de des-domiciliació col·lectiva del pagament dels rebuts municipals com a forma de protesta. A més, s’obrirà un període de reflexió sobre la conveniència de recórrer a l’objecció fiscal -és a dir, deixar de pagar.

  1. Es fixa com a nou objectiu aturar la mala gestió econòmica de l’Ajuntament, que segueix generant prop d’un milió d’euros de dèficit anual. És el cas del pla d’ajustament, del qual només s’està complint la part d’increment d’ingressos, però no la de reducció de despeses. Algunes d’aquestes despeses realitzades per l’Ajuntament no es consideren prioritàries per bona part de la ciutadania, o inclús no s’havien fixat com a despeses en el pla d’ajustament, com és el cas de la recollida selectiva.

  1. Les accions que es decideix dur a terme la consecució dels objectius seran:

  • Promoure una campanya ciutadana de protesta, a través dels balcons i finestres de les cases, per visualitzar d’una forma perllongada en el temps el malestar general.

  • Denunciar a la Delegada del Govern i al Ministeri d’Hisenda, la mala gestió i la mala fe en l’incompliment del pla d’ajustament per part dels responsables municipals.

  • Investigar la diferència entre revisió i actualització cadastral; per si l’actualització podria ésser una via més àgil per a modificar els valors “bombolla” que s’han atribuït a moltes finques.

2013-11-14 20.21.48

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s