Motius pels quals Antoni Arbona hauria de dimitir

Motius pels quals Antoni Arbona hauria de dimitir

Com per a tots és sabut, el dimecres 26 de febrer es va produir un esgarrifós incendi en el segon pis d’un habitatge de la Gran Via, en el núm. 32. Una dona i dos dels seus fills varen quedar atrapats sense poder sortir de l’edifici fins que els serveis d’emergència arribaren i els rescataren, després de diversos intents sense èxit per part dels veïnats. S’hi instal·là tot el dispositiu; bombers, ambulàncies, protecció civil, policia local i guàrdia civil a la Plaça d’Amèrica i es va delimitar una zona de seguretat a la Gran Via. Els veïnats d’una casa propera obriren les portes de casa seva per acollir la família afectada on s’hi anaren concentrant veïnats, amics i demés ciutadans que venien a oferir la seva ajuda. Allà mateix es va decidir on passarien la nit, s’oferí i es donà tota l’ajuda i el suport possible als pares i als tres infants i també es va decidir qui els acompanyaria el dematí següent als serveis socials per demanar ajuda.

Mentre que tots els presents estaven bocabadats, cap responsable de l’Ajuntament va comparèixer per fer-se càrrec de la situació i donar ajuda immediata. El batle, Carlos Simarro, va anar a la Plaça d’Amèrica però en cap moment va traspassar la zona de seguretat per tal de mostrar la seva preocupació cap als afectats. Es veu que no ho va considerar necessari, com tampoc degué considerar necessari telefonar al regidor de Serveis Socials per tal de que es fés càrrec de la situació. De fet el regidor es va assabentar dels fets 14 hores després.

És intolerable que el regidor tardi tant en reaccionar. Podria ser raonable si fos un fet aïllat, però el Sr. Arbona, regidor de Serveis Socials, ja ha demostrat en altres ocasions la seva poca empatia i, també, poca dedicació cap a la seva feina com a regidor. En mostram aquí un recull:

  • Votació a favor d’una­ moció sense llegir-la abans. La moció en qüestió era la que declarava Sóller “Ciutat lliure de desnonaments”. Un tema relacionat molt directament amb la seva regidoria.

  • Considera en una entrevista a un dels setmanaris que l’augment de la pobresa a Sóller és greu però no dramàtica.

  • No va comparèixer la Setmana Santa de l’any 2013 a la Plaça de sa Constitució per tal de donar solució al fet de que una dona major i el seu fill malalt dormissin al carrer.

  • Fer tot el possible per Karl (l’home que va morir al pont de la carretera), significà simplement oferir-li ajuda el dia de la nevada de l’any 2012.

  • Consentir que un particular es fes càrrec de les despeses d’un bitllet d’avió d’anada a Alemanya perquè el company de Karl tornàs a casa seva.

  • Considerar que el fet de que algunes persones fessin ús de infrahabitatges a Sóller no era una competència de serveis socials.

  • No “tenir constància” de que hi ha gent dormint al carrer.

  • Limitar­-se a muntar una campanya solidària per la família afectada per l’incendi, en lloc de que l’Ajuntament es fes càrrec de cercar un habitatge i avançar en les primeres despeses per reunir immediatament tota la família i que no haguessin d’estar separats durant una setmana.

Vists aquests fets, des del Col·lectiu Albaïna no entenem quina feina fa el regidor. Sembla que o bé no dedica prou temps o és un incompetent o bé simplement està encalentint la cadira fent “bulto” a l’equip de govern. En qualsevol cas, tal i com ja ho demanava el setmanari Veu de Sóller a l’editorial de la setmana passada, creim inacceptable que segueixi ocupant el seu càrrec. No és una qüestió ideològica o d’afinitat política, simplement no volem titelles inútils a les nostres institucions. HA DE DIMITIR!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s