Escrit Comissió IBI- Sóller al Consistori de 31/3/2014

Escrit Comissió IBI- Sóller al Consistori de 31/3/2014

Sóller, 31 de març de 2014

Benvolgut Consistori

Sembla ser que del proper 28 d’abril a l’1 de juliol tindrem l’oportunitat de pagar voluntàriament el primer període de l’I.B.I. d’enguany.

Suposem que a hores d’ara ja sabeu que no ens heu fet cap favor fraccionant el pagament. Si la idea de xapar-lo en dos pics era per a distreure’ns del total que paguem, aleshores no us serveix. Sabem molt bé tot el que paguem cada any, tant si ho fem en un pic, com en dos, com en més. De fet més aviat ens perjudiqueu amb aquest fraccionament, bàsicament per dos motius. El primer per que ens l’heu anticipat en gran part i hem de començar a pagar abans de poder estalviar per a fer-ho. I el segon per que a tots els que el nostre Banc ens cobra comissions per cada rebut que ens carrega al compte, solem ser la majoria: aturats, treballadors, petits empresaris….., ara ens cobra dos pics cada any.

Per favor que no se us acudeixi mai fraccionar ni trimestral ni mensualment. Sols seria un altre cop afavorir encara més els grans, per a continuar perjudicant els petits. En tot cas pot ser us podríeu plantejar retornar a un sol pagament, evidentment dins el darrer trimestre de l’any, no abans. Així almenys els Bancs sols ens cobrarien un pic.

Per altra banda, sense fer més volteres, també us podríeu plantejar abaratir-nos el cost, tant pel que fa al tipus, com pel que fa als exagerats valors cadastrals que tenim. Ah!, i una cosa que valgués la pena, no un ínfim 0,02%, que ni tan sols s’ha arribat a dur endavant. De moment sols tenim la promesa de fer-ho ….. l’any que ve?. Sabeu que en tenim de moltes de promeses polítiques sense complir, fins i tot en tenim que a l’hora de la veritat es fa tot el contrari.

Tal volta us podríeu acostar més a les xifres que tenen a altres pobles de les Illes, si fa falta us en podem dur una bona llista.

Si….. si, si, si, és clar que si que podeu, si us poseu seriosament amb les despeses i amb les “inversions” que feu. Lo d’inversions ho posem entre cometes per que, a més de ser inversemblants en època de crisi, ….. que farem si ens torna passar el que ja ens ha passat amb l’aigua i el fems per exemple?. El Poble va invertir molts doblers en aquests serveis, que de cop i volta foren privatitzats, posant així en mans d’uns pocs els doblers de tots. A més així s’hi posaren també les decisions presents i futures, sense gairebé capacitat d’intervenir quan els seus interessos van contra els nostres, per exemple cobrar com més millor (ells) i pagar sense dir ni “mu” (noltros), i d’any en any cada cop més, encara que els serveis siguin de primera necessitat.

Ja ho sabem que el fems en certa manera l’heu recuperat, per a passar-lo a Sóller 2010, però també sabem el cost de tot d’això, d’aquest anar i venir amb decisions tan esguerrades. En primer lloc que pagueu d’indemnització i cada quant a l’Empresa a qui l’havíeu donat i desprès l’hi retiràreu?. I en segon lloc que ens costa el manteniment de Sóller 2010 i quina transparència en tenim de les seves gestions?.

La manca d’ingressos i/o l’excés de despeses que teniu i que a dia d’avui us “obliga” a posar-nos els valors cadastrals i el tipus d’I.B.I. que patim, no podrien venir en certa manera d’aquestes privatitzacions de serveis, senceres o a mitges?.

Si us vareu desprendre o complicar dues fonts d’ingressos tan importants, és lògic que tot seguit anéssiu magres de doblers. I no és excusa que la privatització sigui més rendible, no ens ho podem creure això, posat que privatitzar serveis públics –i, tot sigui dit, en aquests dos casos també essencials- per força ha d’implicar que, a més de tot el que es pagava abans amb els ingressos, ara també s’hi han d’afegir els guanys o indemnitzacions, que ben segur deuen voler les empreses a qui els ho heu donat, o donat-llevat-donat, amb aquest cansí, arriscat i esguerrat anar, venir i tornar amb empreses privades, encara que siguin d’origen municipal.

Si l’Ajuntament té bons gestors per força ha de ser més rendible dur directament aquests serveis, i si no els té pot ser els ha de canviar. Amb 17 regidors i tants funcionaris com teniu, voleu dir que no n’hi ha cap capaç de dur endavant feines de responsabilitat, amb el mínim cost possible per a els ciutadans?. La finalitat de qualsevol treball, també els de l’Administració, és fer-lo bé, que per això paguem.

Ens faríeu un bon favor si ho poguéssiu tenir tot en compte.

A que ho enteneu?. Hi podeu fer alguna cosa?. Ens podeu defensar?. Ens podeu ajudar a sobreviure?. Sou el nostre Consistori. És la vostra feina fer-ho. Sabem que fareu un esforç. Gràcies.

Comissió I.B.I. Sóller

P.D. ALS CIUTADANS: Necessitem ajuda per a dur endavant tot el que tenim previst i noves idees amb les que treballar, apunteu-vos a l’adreça ibisoller@gmail.com, tot d’una contactarem amb vosaltres. Gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s