Crònica de la presentació de l’anuari 2013 de contrainfo.cat

 

El passat divendres dia 4, al Casal La Victòria, es feu la presentació de l’Anuari 2013 de contrainfo.cat, organitzada pel Col·lectiu Albaïna, a la qual assistiren més d’una vintena de persones.

contrainfo.cat és un mitjà transformador, un projecte obert a la participació, no tant periodístic, sinó format per activistes que fan la labor informativa de tot el que comporta l’activitat dels moviments socials a les Illes Balears.

L’anuari 2013 ha modificat la seva estructura i format. Aquest any inclou un especial educació, arrel de la lluita dels docents, la vaga indefinida, i la repercussió social de l’enfrontament de l’Assemblea de Docents i una gran part de la societat civil a les darreres mesures en educació, que es va resultar en un enfrontament obert al carrer a la política despòtica del Govern del PP.

A més, s’inicia amb un resum del balanç dels moviments socials del 2013, i també hi ha amb diversos articles d’activistes que van tocant temes com l’ecologisme, el feminisme i l’antipatriarcat, la llengua i l’antifeixisme. D’aquesta anàlisi el col·lectiu de contrainfo.cat destaca que 2013 ha estat un any més de formació de les integrants dels diversos moviments socials, en oposició als dos anys anteriors que foren més d’agitació al carrer, com ho demostra el sorgiment del 15M l’any 2011 i la repressió dels moviments socials l’any 2012 (de fet, ambdós fenòmens foren objecte de l’especial de l’anuari de contrainfo.cat en els respectius anys).

Desprès de la presentació, hi hagué un col·loqui molt interessant, sobre el funcionament del col·lectiu i el portal i del procés d’elaboració de l’Anuari, entre els dos activistes que el presentaren i el públic que hi va assistir.

Per acabar, volem fer saber a les ciutadanes de Sóller que disposam de diverses còpies de l’Anuari 2013 de contrainfo.cat al Casal La Victòria, que es venen a 3€ cadascuna. Per tant, si alguna persona està interessada en adquirir-ne alguna, que enviï un correu electrònic a l”adreça collectiualbaina@gmail.com.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s