Escrit Comissió IBI-Sóller al Consistori de 14/4/2014

Escrit Comissió IBI-Sóller al Consistori de 14/4/2014

Sóller, 14 d’abril de 2014

Benvolgut Consistori

Ben segur sabeu que a qualsevol família, despatx professional, empresa, entitat, etc. per a poder sobreviure no basta generar ingressos i més ingressos, encara que sapiguem, o ens pensem saber, de on treure indefinidament els doblers. Ben segur sabeu també que un capítol molt important en l’administració de qualsevol petita, mitjana i fins i tot gran economia és el bon control de les inversions i les despeses.

Així és que ens teniu gairebé descol•locats quan per una banda llegim que, segons fonts de l’Ajuntament consultades per un dels setmanaris, l’any 2013 de nou s’esperava tancar l’exercisi amb superàvit, igual que el 2012, que va rondar el milió d’euros i així es podria mantenir el sou del batle (“Sa Veu” 24-01-14, pàgina 9). I per altra banda llegim, per boca del regidor d’Hisenda, que és molt complicat abaratir els impostos, per que tenim molts deutes (“Sa Veu” 07-02-14, pàgina 9 i “Sóller” 08-02-14, pàgina 7).

Una cosa vora l’altra a ulls del Poble no s’aguanta i encara menys quan a molts de nosaltres, tant si hi ha com si no hi ha superàvit, ens els davallen els sous, això als que encara tenim feina, que de cada cop son més els que l’han perduda.

Dit això, heu d’entendre que ens quedem bocabadats davant la possibilitat de mantenir sous, ja d’entrada i amb els temps que corren, més que dignes, mentre cada cop que bevem aigua, paguem els guanys d’una empresa privada (sobre cost) i a més de pagar les indemnitzacions pel “rescat” del fems (sobre cost), gairebé tothom pensa que patim un poble brut, amb contenidors romputs plens de regalims, amb els carrers i les places farcits de clots, amb les voravies intransitables i amb un abandonament total de l’arbrat i el patrimoni immobiliari del Poble. I per moltes raons ens veiem obligats a “gaudir/patir” aquests llocs públics, dels quals sembla que ningú se n’ocupi. Pot ser ara que ve l’estiu, cara als turistes algú s’afanyarà. Sols per a la gent del poble pot ser no val la pena fer-ho.

Tot plegat ens té molt desconcertats, no aconseguim lligar caps, no ens encaixa. I encara menys quan tenim clar que les nostres butxaques no son mamelles que sempre puguin anar donant més llet. Molts sollerics ja estem al límit.

Si efectivament heu aconseguit tenir superàvit, enlloc de fer parts i quarts amb alguns, podríeu abaratir l’IBI i els valors cadastrals a TOTHOM, que estem en època de crisi i això vol dir que tots, també l’Ajuntament, sols hauríem de comprar vi si ja tenim pa.

A que ho enteneu?. Hi podeu fer alguna cosa?. Ens podeu defensar?. Ens podeu ajudar a sobreviure?. Sou el nostre Consistori. És la vostra feina fer-ho. Sabem que fareu un esforç. Gràcies.

Comissió I.B.I. Sóller

P.D. ALS CIUTADANS: Necessitem ajuda per a dur endavant tot el que tenim previst i noves idees amb les que treballar, apunteu-vos a l’adreça ibisoller@gmail.com, tot d’una contactarem amb vosaltres. Gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s