Escrit Comissió IBI-Sóller al Consistori de 21 d’abril de 2014

Escrit Comissió IBI-Sóller al Consistori de 21 d’abril de 2014

Benvolgut Consistori

Avui el tema va dels valors cadastrals. En primer lloc recordar-vos que tal com els tenim és obra de tots vosaltres. Els que a dia d’avui esteu a l’oposició ho començareu, i els que esteu a l’equip de govern ho acabàreu. Així és que els valors cadastrals us els hem d’agrair o retreure a tots.

Altre cosa és el tipus d’I.B.I., que no sabem que haguéssiu fet els de l’oposició en el cas d’haver continuat al govern, però si sabem que als que ara esteu al govern us costa molt abaratir-lo. En resum, que entre uns i altres vareu envelar un carro, que ara no sabeu aturar, per que ….. no és que no vulgueu ….. a que no?.

De veritat penseu al Consistori que els nostres horts i cases valen tant?. Sembla ser que, per l’actual normativa cadastral, al mercat valen el doble dels valors que ens heu imposat. Nosaltres no som promotors immobiliaris, no especulem amb les nostres vivendes, no pensem vendre ca nostra, en algun lloc hem de viure, però vosaltres ens heu posat uns valors més d’acord amb les improbables perspectives de negoci que penseu que se’n podria fer, que de la utilitat que en fem i que hem de continuar fent-ne, a no ser que ens obligueu a marxar de Sóller, quan ja no ho puguem dur de cap manera.

Sabeu a que ens obliguen aquests valors?. Sabeu que, excepte la vivenda habitual, tributen també per a l’Impost damunt la Renda de les Persones Físiques?, i que tributi també la vivenda habitual per aquest altre impost sols depèn de que a Madrid se’ls ocorri imposar-ho?. De fet el “comitè de savis” que assessora al Govern Central com ho han de fer per a que paguem el mateix (o més), sols que compost d’una altra manera, ja els aconsella que ens ho imposin?.

Sabeu que molts ens hem fet o ens hem comprat les nostres vivendes amb prou esforç, amb l’esforç de gairebé tota una vida de treball?, o que les hem rebudes en herència de generació en generació i ens costa molt mantenir-les?. I, encara que volguéssim o necessitéssim vendre, sabeu que pot ser fins i tot heu rebentat el mercat?. Si pot ser l’heu rebentat per que, qui vol o pot comprar una casa amb uns valors tan alts, sabent tot el que li espera precisament degut a aquests valors?. Els rics és clar, els que s’estan afavorint de la crisi, però aquests no compren cases arreu, massa miren d’aïllar-se dins grans propietats. Ben segur que molts dels habitatges de Sóller no els interessen, estem massa prop uns dels altres. Però vosaltres els valors ens els heu incrementats a tots, com si tinguéssim al darrera un munt de gent disposada a comprar-nos ca nostra i nosaltres estiguéssim disposats a vendre-la.

Pot ser fos una temeritat començar la revisió cadastral al final de l’època de les vaques grasses, aplicant uns preus a dia d’avui inversemblants. I encara més si tenim en compte que la sorpresa ens va arribar ja ben de ple dins l’època de les vaques magres, sense que ningú fes res per a ajustar-los a la nova situació abans d’assabentar-nos-en. Però encara pot ser més temeritat no abaratir-los ara, quan sabeu que no és gens complicat fer-ho. Sabeu que no cal cap nova revisió cadastral (d’això en parlarem un altre dia), basta senzillament demanar l’abaratiment.

A que ho enteneu?. Hi podeu fer alguna cosa?. Ens podeu defensar?. Ens podeu ajudar a sobreviure?. Sou el nostre Consistori. És la vostra feina fer-ho. Sabem que fareu un esforç. Gràcies.

Comissió I.B.I. Sóller

P.D. ALS CIUTADANS: Necessitem ajuda per a dur endavant tot el que tenim previst i noves idees amb les que treballar, apunteu-vos a l’adreça ibisoller@gmail.com, tot d’una contactarem amb vosaltres. Gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s