ESCRIT COMISSIÓ IBI- SÓLLER AL CONSISTORI DE 28 D’ABRIL DE 2014

ESCRIT COMISSIÓ IBI- SÓLLER AL CONSISTORI DE 28 D'ABRIL DE 2014

Benvolgut Consistori

Avui el tema va de les revisions cadastrals.

Tenint en compte que el poble desconeix amb precisió tots els procediments necessaris per a dur endavant aquestes revisions, un es queda sols amb el fet que un bon dia li arriba una notificació amb un caramull de dades i xifres que no entén, però que serveixen per a dir-li que a partir d’ara pagarà molt més.

Dins aquest caramull de dades i xifres amb prou esforç a vegades pot destriar que, almenys pel que fa a les mides de ca seva, es donen errors. Llavors li solen donar hora per a parlar amb un senyor, sol ser un empleat de l’empresa contractada que ha enredat tot això, per a mirar d’aclarir-ho i si no ho aconsegueix o no té tots els documents que se li demanen, no tothom guarda plànols de la casa a on viu, sovint ni existeixen, moltes cases de Sóller pot ser fins i tot son anteriors a l’existència del Cadastre, aleshores no li queda altre remei que acudir als professionals, que sovint l’encaminen cap a aixecar plànols topogràfics, a vegades fotos aèries i sempre escrits per a recórrer el que li han comunicat. Tot això li costa un dineral, que haurà de pagar per uns errors dels quals ell no en té la culpa.

Pagat el dineral, el ciutadà (en aquest cas víctima) ho entrega tot i espera resposta.

Aquesta resposta, resolució estimatòria parcial, en diuen –i valguem Deu si ell sap que vol dir- pot arribar al cap d’anys d’haver formulat el recurs i els aspectes econòmics que, amb l’ajuda del professional ha raonat, no se li tenen en compte per res, per que no va al•legar contra la Ponència quan va estar a exposició pública. El pobre ciutadà/víctima sovint no sap ni que és una ponència, ni com ni a on es va exposar al públic.

Bé, de tot això pot ser ell en tingui la culpa per que és un beneit. Sap fer-nos el pa, sap proveir-nos de fruites i verdures, fins i tot sap munyir una ovella, però no sap res de cadastres. Aleshores “ja s’ho farà”. O ja l’hi faran i pagarà per pagar més a un Consistori que gastarà els seus doblers amb allò que li semblarà, pot ser “inversions” inversemblants, pot ser despeses, massa sovint a vegades també inversemblants.

Bé, bé, bé, a lo que anàvem: aquesta història pot durar anys, fins al punt que encara no hagi acabat d’una i n’hi comencin una altra. El forner/agricultor/ramader i inútil cadastral (uep!: inútil a l’hora d’entendre tot el que passa, ben útil a l’hora de pagar) estarà un altre cop a la parada de ses cebes i tornarem començar. Pot ser inclús abans de saber si li ja han arreglat les mides de ca seva, les haurà de tornar justificar.

Per favor estimat Consistori, podeu demanar una davallada dels valors cadastrals que no impliqui una nova revisió cadastral?. Necessitem abaratir-los igual que les despeses a les quals donen lloc, però ens fa pànic tornar a començar un calvari com aquest que us hem exposat.

A que ho enteneu?. Hi podeu fer alguna cosa?. Ens podeu defensar?. Ens podeu ajudar a sobreviure?. Sou el nostre Consistori. És la vostra feina fer-ho. Sabem que fareu un esforç. Gràcies.

Comissió I.B.I. Sóller

P.D. ALS CIUTADANS: Necessitem ajuda per a dur endavant tot el que tenim previst i noves idees amb les que treballar, apunteu-vos a l’adreça ibisoller@gmail.com, tot d’una contactarem amb vosaltres. Gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s