Un cadastre revisat en base al que digué una sola immobiliària

Un cadastre revisat en base al que digué una sola immobiliària

Sóller, 5 de maig de 2014

Benvolgut Consistori

Segons fonts de la Gerència Regional del Cadastre de les Illes Balears, a les quals hem tingut accés, el procediment emprat per a fixar els inversemblants valors cadastrals que patim, va consistir en demanar informació a les immobiliàries dels valors de les darreres transmissions que es feren al Poble, cal recordar que en temps de les vaques grasses. Les mateixes fonts ens informaren que, de totes les immobiliàries consultades, sols una havia respost per a facilitar aquesta informació. I amb aquesta sola intervenció es va treballar per a valorar les propietats de tot el Poble.

És possible estimat Consistori que amb la informació d’una sola immobiliària s’hagin fixat els nostres “inefables” valors cadastrals?. I us va parèixer bé que es fes així?. No els diguéreu als responsables del Cadastre que pot ser calia parlar amb els Notaris o tal volta amb el Registre de la Propietat, o fins i tot amb els particulars que haguessin venut directament les seves vivendes per a veure d’esbrinar més preus dels que puguin provenir d’un sol despatx professional?.

Tots sabem que les agències immobiliàries es dediquen a treure el màxim possible de les transmissions, posat que, del preu que es pagui, elles n’han d’obtenir el seu benefici. Cosa de la qual no hi tenim res a dir, excepte quan a conseqüència d’aquest fet, que a més es dona sols en casos concrets (compravendes) i no a tot el barri, tots els demés hem de pagar uns imposts ben “salats”.

En cap moment se us va passar pel cap que, quan sabéssim això, el sentiment d’injustícia del Poble cap a tots els que hi heu intervingut, seria immens?. I ara que us ho exposem, no penseu fer res per arreglar-ho?.

Sembla ser que el procediment “Immobiliàries” -en el nostre cas “Immobiliària”- és legal i habitual, però pot ser cal que els responsables d’aquesta estranya legalitat tan injusta es plantegin alternatives, més d’acord amb la manca de poder adquisitiu d’una gent que viu dels petits guanys de les seves empreses, del seu sou, del subsidi de l’atur, o del que la família, els veïnats o Acció Social li donin, quan ja només li resta la casa que va heretar dels pares, amb la qual no especula, senzillament la necessita per viure-hi.

I quina culpa en tenim tota una barriada de que un dels veïnats o una de les Promotores Immobiliàries hagi aconseguit vendre un habitatge per un preu elevat?. Pot ser algú s’hagi enriquit, aleshores que pagui, però tota la resta que seguim vivint ben igual, també hem de pagar els seus guanys?. Els afortunats especuladors, venedor i intermediari, sols pagaran un pic, la resta durant quant de temps haurem de fer-ho?.

Estimat Consistori, ens és ben igual que aquest procediment de valoració pugui ser legal i habitual, també ens és ben igual qui se l’hagi empeltat. Per damunt tot és injust i abusiu. Si la vostra feina és procurar el bé dels vostres conciutadans, no us queda altra sortida que retornar al Cadastre i demanar que es rebaixin els valors cadastrals, que s’acostin més a la realitat que es viu al Poble, que va confiar amb vosaltres i que ara es sent decebut, pot ser fins i tot en certa manera traït.

A que ho enteneu?. Hi podeu fer alguna cosa?. Ens podeu defensar?. Ens podeu ajudar a sobreviure?. Sou el nostre Consistori. És la vostra feina fer-ho. Sabem que fareu un esforç. Gràcies.

Comissió I.B.I. Sóller

P.D. ALS CIUTADANS: Necessitem ajuda per a dur endavant tot el que tenim previst i noves idees amb les que treballar, apunteu-vos a l’adreça ibisoller@gmail.com, tot d’una contactarem amb vosaltres. Gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s