Un cadastre en poc sentit de la justícia

Un cadastre en poc sentit de la justícia

Sóller, 12 de maig de 2014

Benvolgut Consistori

Us hem de dir que no ens sembla gens bé que en un municipi de tan sols 42,75 km2. s’estableixin tants preus i criteris diferents a l’hora de fixar les valoracions cadastrals. Tira tira ja us anirem mostrant com ho han fet a altres pobles de les Illes per aconseguir uns llocs més justos a on viure.

Que els habitants d’aquest poble visquem a Sóller o al Port, a la Villalonga o al Torrentó de Ca’n Creueta, a la Gran Via o a Es Convent, a Ses Marjades o a l’Horta….., sovint és per pura casualitat, és per que allà hi ha la casa que ens hem pogut fer o comprar (amb prou esforç, recordeu?) o la que hem heretat de la família i el fet de viure en un o altre lloc no ens fa ni més rics ni més pobres. També succeeix així quan vivim en un mateix carrer, sols que en una o altra banda i que a conseqüència d’això ca nostra es valori completament diferent no ens encaixa. Per tant no té cap sentit aquest desgavell de valors cadastrals que patim. Tot plegat resulta ben mal de pair, sabeu?.

Us heu plantejat per que us ha sortit tot tan foradat?. Tal volta es déu al que ja us exposàrem respecte a les especulacions d’alguns veïnats / promotors / immobiliàries. Si fixareu els valors cadastrals per zones i en base als preus d’algunes compravendes especulatives de l’època de les vaques grasses, aleshores és clar que us havia de sortir aquest desgavell.

I si a més, tal com sembla, us despreocupàreu de fixar-vos en el que us sortia, de preocupar-vos fent comparacions, d’analitzar quin tipus de gent n’havia de patir els resultats, en definitiva de fer un bon seguiment te tot aquest treball tan complex, que havia de repercutir damunt els vostres conciutadans, aleshores no és d’estranyar que ara haguem de patir de les conseqüències.

Pot ser passi per que hi ha hagut unes zones que han patit compravendes i altres no. Aleshores, ens hem de posar a tremolar quan vegem que algú comença la construcció d’un edifici a la vora de ca nostra. Si això passa ja hem begut oli, tornarem córrer el risc de que ens torneu castigar a tota la barriada amb nous valors cadastrals, que mai s’haurien de fixar en base a l’especulació. No ens hauríeu de valorar les vivendes segons el negoci que podríem fer amb elles, ho hauríeu de fer segons l’ús que en fem. A que no ens cobreu anticipadament l’IVA per si ja mai posem un bar, una botiga o un taller, un negoci vaja?. Ido per que ho feu amb els valor cadastrals i amb l’IBI?. Amb ells heu fet com si els metges ens volguessin operar dels pulmons sols per que tenim un veïnat que fuma.

Us va faltar un cert sentit de la justícia o us va sobrar un alt grau de despreocupació, quan féreu que tot us sortís així de malament. Però encara hi sou a temps. Deixeu ja de banda la mentalitat especulativa i ocupeu-vos d’estalviar. Mesureu les vostres decisions pensant en el Poble, ho necessitem com el pa. En tot cas ocupeu-vos de que paguin els rics, els que en fan negoci amb les seves cases, a la resta ens podríeu deixar viure d’acord amb les nostres possibilitats.

A que ho enteneu?. Hi podeu fer alguna cosa?. Ens podeu defensar?. Ens podeu ajudar a sobreviure?. Sou el nostre Consistori. És la vostra feina fer-ho. Sabem que fareu un esforç. Gràcies.

Comissió I.B.I. Sóller

P.D. ALS CIUTADANS: Necessitem ajuda per a dur endavant tot el que tenim previst i noves idees amb les que treballar, apunteu-vos a l’adreça ibisoller@gmail.com, tot d’una contactarem amb vosaltres. Gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s