Els moviments socials de Mallorca contra la política de Bauzá

Els moviments socials de Mallorca contra la política de Bauzá

Reproduim el comunicat llegit en la roda de premsa que férem els moviments socials de Mallorca ahir a sa Casa Llarga:

Els moviments socials s’uneixen per fer un front comú contra la política despòtica de Bauzá.

Consideren que la indiferència i insensibilitat mostrada en la vaga de fam de Jaume Sastre per a reclamar diàleg és una mostra del deteriorament democràtic propiciat per Bauzá i que afecta a tots els àmbits socials: educació, cultura, llengua, drets socials, territori i identitat.

2014-06-17 16.17.08

La mostra del coratge i determinació de Jaume Sastre en la vaga de fam es contraposa amb l’actitud superba i insensible del president  Bauzà que, durant aquesta legislatura, ha quedat palesa en la generació de conflictes en tots els àmbits socials: educació, cultura, llengua, drets socials, territori i identitat.

És per això, que els moviments socials ens unim, en primer lloc per denunciar concretament la que José Ramón Bauzá, ha consentit tenir,  en ple segle XXI una persona 40 dies en vaga de fam reclamant senzillament diàleg!

Però sobretot ens unim per denunciar una política impulsada en aquesta legislatura, d’esquenes a la ciutadania i a l’interès general, que ha provocat un deteriorament democràtic sense precedents.

El conflicte educatiu: el nostre referent

Els moviments socials de Mallorca prenem com a referent l’acció reivindicativa encapçalada per la comunitat educativa en aquest darrer curs escolar i concretament, la vaga de fam de Jaume Sastre.

Prenem com a referent el seu coratge i fermesa per reclamar que un governant estigui a l’alçada de les circumstàncies, des de la dignitat i coherència. Assumim el repte fent-nos forts en la unió, davant la indignant insensibilitat i indiferència del govern a la dura realitat social que es viu al carrer, que amenaça la nostra dignitat com a individus, que ens aboca a conflictes per la imposició d’interessos particulars i partidistes, que ens fa sentir aliens a les decisions que afecten el nostre futur, que mercantilitza els recursos naturals i especula amb el territori sense que la ciutadania tengui possibilitat d’incidir en aquestes decisions i negant permanentment el diàleg.

La força del poder popular

El president Bauzà ha ignorat el clam d’un poble vestit de verd per reclamar una educació pública de qualitat i en català, ha ignorat 3 vagues de fam per la llengua i pel diàleg, ha sotmès la identitat i la dignitat del poble, menyspreant la seva llengua, ignora la dura realitat social que viuen moltes ciutadanes d’aquesta comunitat autònoma afavorint processos de gentrificació i amb una política que engreixa els percentatges de població en risc d’exclusió, ha impulsat una estratègia sense precedents de desregulació de tot el marc d’ordenació i protecció del territorial per afavorir la mercantilització i especulació. En definitiva ha posat en venda el territori i el futur d’aquest poble.

Per això, impulsam des d’aquí, la coordinació de totes les lluites socials per articular un front comú contra aquesta política despòtica i absolutista d’esquenes a la ciutadania i a l’interès general. Entitats convocants:

Obra Cultural Balear
PAH Mallorca
ATTAC Mallorca
Encausades Conselleria
Plataforma d’associacions de Pensionistes i Jubilats de Mallorca
Jubilats per Mallorca
Can Gazà
Prosocial
Arran Nord
Albaïna
Xítxeros amb empempta
Col·lectiu es Tallant
Gadma
Coordinadora Llibertària de Mallorca
Assemblea de docents
Sindicats (STEI, CCOO, FETE-UGT,…)
Plataforma CRIDA
FAPA
Joves de Mallorca per la llengua
GOB
Drets Humans de Mallorca
Unió cívica per la República
Fundació s’Olivar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s