Contra l’odi, la intolerància i la violència feixista

Contra l’odi, la intolerància i la violència feixista

El passat divendres 24 d’octubre un conegut casal autogestionat de Palma va ser atacat amb molta violència per més d’una desena de persones d’extrema dreta, vinculades amb els grups més ultres del RCD Mallorca. Armades amb pals, destrossaren els vidres de la porta, el mobiliari i agrediren lleument a les assistents que es trobaven al local. De seguida, el col·lectiu Arran, que gestiona l’espai, rebé mostres de suport de moltes associacions, personalitats i partits polítics de Mallorca i de fora, a les quals ens sumam.

No ve d’ara, però, que els grups més ultres del club esportiu mallorquí realitzen actes vandàlics contra personalitats i associacions d’esquerres i demostren el seu esperit violent i intolerant. Aquests grups, de tendència feixista i d’extrema dreta, es dediquen a fomentar l’odi i la violència contra immigrants, homosexuals i persones i associacions d’esquerres que no comparteixen les seves idees. És per això que atacs com el sofert pel casal Voltor Negre són extremadament greus, i si no reben una condemna unànime per part de tota la societat i de la justícia, poden resultar una amenaça per a la convivència a les ciutats i als pobles de Mallorca.

L’extrema dreta no surt, però, del no res. Troben com a inspiració la dictadura franquista, l’alemanya Nazi o la dictadura italiana de Mussolini. Règims, que, per cert, varen causar milers de morts i desapareguts només a Mallorca. Avui en dia, lluny de condemnar aquests fets, dignificar les víctimes i no permetre que l’odi i la intolerància s’expandeixin, el consistori solleric segueix mantenint i «embellint» autèntiques exaltacions feixistes als nostres nassos, com el monument de los Caídos, ben al centre de Sóller. Recordem, per cert, de forma il·legal i vulnerant la llei de memòria històrica.

Volem demanar al consistori, per tant, que es posicioni clarament en contra d’aquest tipus d’agressions, i compleixi d’una vegada amb la llei i esbuqui el monument de los Caídos.

Acabam dient ben fort i clar: Feixisme mai més, enlloc ni contra ningú.

Col·lectiu Albaïna
26 d’octubre de 2014

B0vJ1JYIMAA80tA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s