Principis

  1. Aconseguir que Sóller sigui integrador i socialment igualitari: treballam per aconseguir la igualtat de drets, garantir l’accés als serveis públics (ensenyament, sanitat, etc.) i unes condicions de treball dignes a tota la ciutadania.
  2. Defensam l’aprofundiment de la democràcia participativa, com a eina indispensable per fer de la nostra societat una organització respectuosa amb la voluntat popular i per avançar cap a la transformació socialista de l’estructura social i productiva.
  3. Tenim un funcionament assembleari horitzontal: dins la nostra organització tothom té el mateix pes en la presa de decisions, les quals es prenen preferentment a partir del consens.
  4. Funcionam de manera autònoma, sense cap interferència de partits polítics, organitzacions o entitats privades. La nostra font de finançament és exclusivament l’autogestió.
  5. Entenem que el treball local és l’àmbit més proper a la ciutadania; per això circumscrivim la nostra feina principalment al municipi de Sóller, tot i que també participam en projectes de major abast.
  6. Creim que els municipis han de ser un dels principals motors en la defensa de la llengua, cultura i identitat nacional pròpies, partint sempre de la integració, la cohesió social i el sentit de comunitat.
  7. Reivindicam la necessitat de garantir el desenvolupament econòmic, social i territorial sostenible i ecològic que tengui com a referència un model de territori equilibrat globalment, per tal d’aconseguir una millora real en la qualitat de vida de   la població compatible amb el tractament respectuós amb l’entorn natural.
  8. Apostam per la dinamització del teixit associatiu i la promoció de l’auto-organització ciutadana com a fonaments per assegurar una societat amb persones lliures, responsables, no sexistes i solidàries.
  9. Creim en el dret a l’exercici democràtic a l’autodeterminació dels pobles, apostant per a la construcció nacional dels Països Catalans com a subjecte polític.
  10. Creim amb el dret del ciutadà a la informació de qualitat, independent i veraç i amb la lliure distribució de continguts i coneixements.

 

Cala, cala l’albaïna
dissol totes les foscors
i una nova alba pentina
plena de bones olors.

Volem crear un món just
ple de drets i d’harmonia
i entonar la sintonia
perquè deixi d’esser adust.

Unim la força ajuntant-nos
defensant nostres arrels
i que la revolta faci
que es compleixin els anhels.

És temps de passar a l’acció
i lluitar pels objectius
és temps de revolució
i demostrar que estem vius!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s