Crònica de la presentació de Guifi.net a Sóller

El passat dissabte 5 d’octubre al casal la Victòria presentarem el projecte Guifi.net a Sóller, un projecte innovador al camp de les telecomunicacions que consisteix en crear una xarxa informàtica des de la base, impulsada i mantinguda pels mateixos veïns que l’empraran alternativa a l’Internet que empram regularment. Les diferències amb l’Internet actual són que Guifi.net és oberta, lliure i neutral: és a dir, qualsevol persona pot saber com està feta la xarxa, la infraestructura no pertany a cap empresa ni a cap entitat en particular, i es pretén que qualsevol persona, independentment de la seva condició social o ubicació hi pugui participar.

Entre altres coses, s’explicà que la xarxa neix per resoldre problemes com ara la connectivitat a llocs allunyats de la població, la compartició lliure de continguts i fitxers o bé la possibilitat que els governs o les grans empreses tenguin l’oportunitat d’espiar i seguir les nostres comunicacions i les nostres dades, com s’ha vist recentment amb els casos d’espionatge per part del govern dels Estats Units.

Entre les utilitats concretes que s’enumeraren les resumim amb la possibilitat de connectar a la xarxa als olivars de la nostra vall, proporcionar connexió a Formentera quan els iots espenyen els cables submarins, donar connexió a Internet i a Guifi.net a casals i entitats que no poden pagar-se una connexió ADSL, compartir una connexió a Internet entre veïns o bé rebre dades en temps real d’estacions metereològiques.

S’explicà, també, com funciona la xarxa i com podem participar-hi. La xarxa funciona mitjançant antenes i amb una tecnologia molt senzilla que qualsevol pot manejar, i simplement instal·lant-ne una al terrat de ca nostra i apuntant-la correctament ja podem connectar-nos-hi. S’aprofità per mostrar algunes antenes que tenim per donar als pròxims usuaris que vulguin afegir-se a la xarxa.

Per més informació, consultau els enllaços:

http://guifisoller.wordpress.com

http://guifi.net

portada

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s