Crònica de la concentració republicana a Sóller

Crònica de la concentració republicana a Sóller

El règim del 78 s’esgota. El trinomi església, grans empreses i monarquia, els tres pilars bàsics de l’Estat Espanyol els darrers 40 anys, fan fallida: El primer fa anys que el descrèdit el guanya; el segon, ja s’ha demostrat la seva ineficàcia i l’oposició que genera i, el tercer, avui, ja fa els seus darrers alens. Joan Carles I de Borbó duu anys fent de cap d’estat sense passar per cap procés electoral. Fins avui, dia de la seva abdicació.

En cap cas, la renúncia del rei és una victòria, sinó que és una oportunitat perquè canviï tot. Som a temps d’inclinar la balança i reclamar que ens permetin decidir el nostre model d’estat. No ens hem de satisfer només amb això, però: Per arreglar aquest sistema injust, no basta en canviar la cara del rei, ni tan sols llevar-lo, sinó que hem de reclamar el poder per decidir-ho tot com a poble i com a treballadors.

Per aquest motiu, avui 2 de juny del 2014, el Col·lectiu Albaïna hem convocat una concentració a la Plaça Constitució de Sóller en suport a la república i afirmant que, a la monarquia i a l’Estat, els fan falta molt més que un simple canvi de cara. Més de 50 persones s’han concentrat davant la pancarta amb el lema “A Mallorca no tenim rei” i cridant consignes contra la monarquia i a favor de la república.

Com deia Ovidi Montllor, ja no ens alimenten molles: Ara, volem el pa sencer.

 

IMG_4926 IMG_4925 IMG_4924 IMG_4937 IMG_4936

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s