II Marxa de torxes pel dret a decidir de Sóller

El passat 29 de Desembre i enmarcada dins els actes de la Diada de Mallorca d’enguany, la comissió 31-D organitzà la segona Marxa de torxes pel dret a decidir a la nostra vall. A continuació vos deixam la valoració feta per la comissió:

Més de 200 persones han participat la nit del 29 de desembre a la segona edició de la Marxa de Torxes pel dret a decidir. La marxa, acompanyada dels xeremiers Pau i Càndid i encapçalada per la colla bastonera de Gràcia “Cop a cop”, ha recorregut els principals carrers de Sóller en dues llargues fileres de torxes i amb nombroses banderes estelades i senyeres. Un cop arribats a la Plaça, lloc on finalitzà la marxa, els portaveus de la Comissió 31D Sóller, Francesc Pérez i Maria Arbona, procediren a la lectura del manifest de la Comissió 31D de Sóller. Un manifest que carregà en contra de les retallades dels drets socials i nacionals a càrrec dels governants del Partit Popular, com és el cas de la intenció del ministre Wert per a espanyolitzar els infants a les aules, l’eliminació del requisit del català a l’administració, o l’eliminació del calendari festiu de la segona festa de Nadal, entre d’altres. A més, fou un crit a continuar lluitant, a seguir treballant per tal d’aconseguir una democràcia plena on el dret a decidir sigui possible, i cap a la sobirania nacional.
Tot seguit, les persones que participaren a la Marxa de Torxes es desplaçaren al col·legi Sant Vicenç de Paül per a gaudir d’un sopar de germanor i per a ballar a ritme del reivindicatiu grup de música tradicional Al-Mayurqa.

Des de la Comissió 31D es fa una valoració molt positiva dels actes de celebració de la Diada de Mallorca a Sóller, amb un augment notable de la participació respecte dels anys anteriors i demostrant així com aquesta festa va arrelant i es va consolidant a la Vall.

Comissió 31D Sóller
30 de desembre del 2012

Imatge

Imatge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s