Presentació de l’Anuari 2012 de Contrainfo a Sóller

Dins del marc de la presentació de l’Anuari 2012 elaborat per Contrainfo, el passat dia 13 de març, en el Casal “La Victòria” del Col·lectiu Albaïna es va fer la presentació del mateix.

Amb una bona assistència de públic, es començà l’esdeveniment amb la presentació per part d’en Xavi, membre del Col·lectiu, de la dinàmica de Contrainfo i del sentit de l’anuari, donant la paraula a Biel, activista de Contrainfo, qui presentaria l’anuari del 2012, que recull tot el moviment social desenvolupat a Mallorca durant el 2012 i conformat per prop de 16 articles d’opinió presentats per diverses activistes.

Xavi, recordà les reivindicacions socials, així com les repressions que hi ha hagut, agraint a Contrainfo, tota la cobertura del que s’ha realitzat a Sóller durant aquest any.

ImatgeImatgeImatgeImatgeImatge

Biel va descriure el funcionament de Contrainfo: Assembleari, autogestionat, sense publicitat per evitar les conseqüents pressions; amb un compromís directe cap a la nostra llengua, per l’extensió del català a tots els àmbits i ideològicament anticapitalista i antipatriarcal.

L’objectiu de Contrainfo, és esser l’altre veu dels moviments socials que opten per un canvi i transformació social d’un model injust i coercitiu, combatent la criminalització d’aquests moviments per part de molts dels mitjans de comunicació oficial.

Opta Contrainfo per crear una sinergia entre els diferents moviments socials que han sorgit darrerament a Mallorca; amb un suport complert a l’activisme transformador i rupturista amb el sistema.

No som periodistes, afirmà Biel, si no activistes. Demanà la difusió del projecte i de l’anuari presentat, el qual fou adquirit per moltes persones del públic, on remarcà que donava la visió general de l’activisme dels moviments socials durant el 2012 i aportava un mapa de tots els casos de repressió a Mallorca. I la participació activa, ja que “Totes som Contrainfo” essent una porta oberta per enviar articles, notícies i convocatòries que passen a una Agenda per la seva consulta.

A la pregunta d’una de les persones del públic, afirmà que estan en contacte amb altres canals informatius alternatius: Radio 77, Sa TevaVisió i “La directa”; i que la desaparició del mitjà “Cultura Obrera” havia estat una molt mala notícia.

Es tenen previst moltes altres presentacions a diversos pobles de Mallorca i continuar amb el projecte Contrainfo, que ja està arrelant, després de dos anys de treball prou efectiu. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s