Un abús d’autoritat al plenari del 7 de novembre

Un abús d’autoritat al plenari del 7 de novembre

Durant el darrer plenari, el divendres 7 de novembre, el batle Carlos Simarro obligà a una militant del Col·lectiu Albaïna, que estava enregistrant en vídeo, a presentar el seu DNI a la secretària si volia seguir gravant. Una vegada més, el batle feu notar el nerviosisme que li provoca ser gravat, malgrat el plenari sigui un acte públic i hi pugui accedir tothom i malgrat la legislació actual permeti la gravació d’aquests actes. Val la pena remarcar, d’altra banda, que Simarro esperà que es buidés la sala (que estava plena perquè hi havia tota la gent que protestava contra la cessió de l’ús del solar de Cetre) per demanar-li el document identificatiu.
La seva forma de procedir fou, com gairebé sempre, autoritària, perquè identificar una persona és competència exclusiva de les forces de seguretat de l’estat i aquests només ho poden fer si hi ha indicis d’un incompliment de la llei o si hi ha possibilitats d’aquest incompliment. En cas que no existeixi reglament municipal, seria il·legal gravar el plenari si això interrompés el seu funcionament normal, cosa que, com hem vist en tots els plenaris, aquest no és el cas.
Davant d’aquest fet, el Col·lectiu Albaïna decidirà si emprendre les accions de denúncia pertinents, ja que segons regula l’article 439 del Capítol IX del codi penal, “De les negociacions i activitats prohibides a funcionaris públics i dels abusos en l’exercici de la seva funció”, l’abús d’autoritat per part d’un funcionari públic està penat d’entre 6 mesos i 2 anys de presó, entre 1 i 2 anys de multa i entre 1 i 4 anys d’inhabilitació de càrrecs públics.
Tot plegat, una vegada més hem pogut veure que el batle de Sóller prefereix mantenir el poble el més allunyat possible de la seva presa de decisions, perquè té por que la gent hi participi i sàpiga quines són les seves propostes. Des del Col·lectiu Albaïna seguim pensant que la participació és un element imprescindible per viure en democràcia i que, per això, és avui dia més necessari que mai assistir als plenaris i poder gravar-los, per tal que tothom hi pugui tenir accés.
 
Col·lectiu Albaïna
Dilluns, 10 de novembre de 2014

* Adjuntam l’enllaç al fragment del vídeo on es demana la identificació al membre del nostre col·lectiu per part del Batlle de Sóller Carlos Simarro

https://mega.co.nz/#!DgcnUBSJ!i52YGKkVsSTx5dH7-ep4DhcX8L033mStBLntj3whqG8
 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s